Posttidning B
Ny adress för:
Namn
Telefon
E-post
Postnummer
Postadress
Adress
Jag vill bli kontaktad av min lokala Sydvedare för kostnadsfri rådgivning.
Jag är ännu inte Sydvedsleverantör, men vill gärna få 4 nummer av Aktivt Skogsbruk kostnadsfritt.
Jag vill registrera mig för Sydveds digitala nyhetsbrev. Ange din e-postadress ovan!
Ny adress?
Skicka rutan ovan med både gamla och nya adressen till: Sydved, Adressregistret,
Box 626, 55118 Jönköping. Alternativt mejla till:
recept@sydved.seSydved ab · Box 626 · 55118 Jönköping · Tel. 01046-380 00 · sydved.se
Kräftfisket
Vattnets kluckande. Årslagens ringar i den ljumma augustikvällen. Förväntan inför premiär.
Även om regleringen av tid för kräftfiske tagits bort väljer vi att inleda fisket enligt traditionen i början av augusti. Första gången
kräftor nämns i svensk gastronomi är i ett brev från Erik xiv till fogden på Nyköpingshus daterat 1562, där kungen befaller att
anska≠a såmånga kräftor sommöjligt inför hans syster Annas bröllop. Ofta avnjöts kräftorna varma, men i slutet av 1800-talet lät
man kräftorna svalna i sitt eget spad för att sedan serveras kalla dekorerade med kvistar av krondill. Kräftskivan i den form vi känner
den, formades under 1900-talets första decennier. Idag är det en av de festdagar som tydligast förknippas med svensk identitet.
foto:
Casper Jureskog