Background Image
Previous Page  44 / 44
Information
Show Menu
Previous Page 44 / 44
Page Background

Posttidning B

Ny adress för:

Namn

Telefon

E-post

Postnummer

Postadress

Adress

Jag vill bli kontaktad av min lokala Sydvedare för kostnadsfri rådgivning.

Jag är ännu inte Sydvedsleverantör, men vill gärna få 4 nummer av Aktivt Skogsbruk kostnadsfritt.

Jag vill registrera mig för Sydveds digitala nyhetsbrev. Ange din e-postadress ovan!

Ny adress?

Skicka rutan ovan med både gamla och nya adressen till: Sydved, Adressregistret,

Box 626, 55118 Jönköping. Alternativt mejla till:

recept@sydved.se

Sydved ab · Box 626 · 55118 Jönköping · Tel. 01046-380 00 · sydved.se

Kräftfisket

Vattnets kluckande. Årslagens ringar i den ljumma augustikvällen. Förväntan inför premiär.

Även om regleringen av tid för kräftfiske tagits bort väljer vi att inleda fisket enligt traditionen i början av augusti. Första gången

kräftor nämns i svensk gastronomi är i ett brev från Erik xiv till fogden på Nyköpingshus daterat 1562, där kungen befaller att

anska≠a såmånga kräftor sommöjligt inför hans syster Annas bröllop. Ofta avnjöts kräftorna varma, men i slutet av 1800-talet lät

man kräftorna svalna i sitt eget spad för att sedan serveras kalla dekorerade med kvistar av krondill. Kräftskivan i den form vi känner

den, formades under 1900-talets första decennier. Idag är det en av de festdagar som tydligast förknippas med svensk identitet.

foto:

Casper Jureskog